Wednesday, October 10, 2012

Kita saling memerlukan

Salam, dah lama sangat tak update blog.

Sedar tak sedar, dah nak habis dah PRP, and now im at my last station - clinical. This is what I call - save the best for the last, eh? Ye lah kan, masa belajar dulu clinical jugak yang jadi subjek kegemaran, bila kita kerja the same thing is expected juga lah kan.

Alhamdulillah, minggu ni dah termasuk minggu yg ke-3 aku kat clinical. And alhamdulillah so far, im enjoying it, walaupun aku rasa memang berat badan dah sangat berkurangan. Dek kerana terlalu banyak pergerakan naik turun tangga + kurang makan (status: to query) ?

Tapi tidaklah berat badan yang mahu dijadikan topik pade entry kali ini. Mengikut doctor round setiap pagi buat aku realise something. (Ya, pharmacist pun ikut doctor round k, role kami bukan hanya sebagai pemberi ubat sahaja seperti apa yg kamu kamu dan kamu fikir). Bila kat wad lelaki aku perasan mesti akan ada yang meneman, dan kebanyakan yang meneman adalah isteri kepada lelaki lelaki yang jatuh sakit ini. Bila ditanya boleh tak isteri balik ke rumah, untuk berehat, lalu pesakit berjantina lelaki itu menjawab taknak, katenya mahu isteri sentiasa ada disisi.

Okeyla, manja much. Maybe theyve grown dependant on their wives too much, dependant emotionally and physically, Which is sweet and i can say that there is nothing wrong with that. Marriage makes it halal right. and time strengthens it all, although not all cases are like that. BUt anyway,

its a different scenario in female ward. i can confidently say that I RARELY see any husbands wait for their wives in ward. Okeyla, might be becoz of this one major reason which is probably becos the husband is out working for money. but hw about after work? those yg dah pencen? where are you guys?

"Allah, dekatkan hati  kami, sedekatnya rahmat MU ke atas kami ya Allah"

1 comment:

Anis izyan Abd Rahman said...

indeed mar !! i did realize this too mase practical dekat HTAR