Sunday, January 16, 2011

apabila kekeringan

Fun things to do without spending your money!

Di saat duit scholar JPA dah abes, poket dan wallet juga sudah kering berhabuk, yang tinggal hanye lah kertas2 resit, pada waktu ini jugaklah waktu sangat terluang dan sangat free utk buat macam2 benda yang menarik! Tapi kebanyakkan benda yang saya nak buat semua nye perlukan duit ! Contohnye nak pegi bungee jumping la, gi wall climbing la, maen kat sunway lagoon la. Macamane ni ?!

Setakat ni, apa yang saya wat adelah :

  • Take a lot of pictures
  • Watch movies online at moviewatch.in or downloaded ones or korean dramas. Currently watching : Marry me, Mary
  • Online: social networks, blogs, micro-blogs
  • Online: browsing through lookbook.nu, weheartit.com, digg.com
Habit yang sangat tak healthy bukan? Ish ish ish.



Jadi lepas ni, sementara tunggu JPA nak masuk, saya bercita2 untuk membuat aktiviti2 berikut:
  • Learn new dance steps. Maen dance mat pun jadi laaa huhu. Ini adalah penting untuk mengembalikan semula stamina saya yang tersembunyi disebalik lemak yang semakin menggunung.
  • Go picnic.
  • Meet my neighbour.. Jiran sebelah baru beranak, tak pegi visit pun lagi.
  • Go for a bike ride.
  • Blow bubbles.
  • Play card games. Learn card tricks.
Ada idea lagi ? Haih, sem 8 yang busy tapi free. Apa maksudnye tu? hehehe!

1 comment:

eesyaheera said...

sem 8 yang busy tapi free dan akan habis belajar dalam beberapa bulan lagi.

berbanding ee yang lambat habis belajar sebab cuti 4 bulan T_T