Sunday, May 16, 2010

saya punya

hello sunshine.. it's sunday ! tomorrow is work day lagi lagi lagi.. oh how excited am i? takdelah, biasa biasa je.. duk uma pun tak buat apa sangat,, daily chores and routines as well as kadang2 maen chess dgn adik kecit.. okay adik saya tere maen chess, kakak dia pun die banyak kali kalahkan hihi :))

esok kerja kerja,, drive ke hicom glenmarie pagi2 and selit menyelit dalam selautan kereta yg mostly sama jugak tujuan ngan aku.. pergi kerja cari duit.. tapi aku tak cari duit la aku cari pengalaman. ahaah. poyo. okay da2.

bestnye kerja kat cni sebab leh dgr cerita kakak2 abg2 pakcik2 makcik2 yg keje kat situ. sambel2 tgn busy check weight ke, packing ke.. mulut pun bersuara2.. sme cerita yg dorng cerita wat aku bersyukur sgt dgn apa yg ada sekarang. bukan sblm ni tak bersyukur la, tapi mendalamkan lagi maksud bersyukur tu.. I'm far more luckier than them. Far more fortunate. Alhamdulillah ya Rabb. Bagi aku kekuatan untuk tak whine and moan lagi.

hari jumaat lepas selepas lunch hour balqis, maya & kak ju kena kerja dkt packing area, dorng pack Sun-O-Vit dalam pouches. Imah lak dekat filling room wat royal sachet ngn pakcik India. And yours truly pula kena kerja kat filling room wat probiotic food jenama Bioplus dgn Truong mamat dr Vietnam. sronotnya kerja dgn die sebab die suke stori mori. baru kenal kot, tapi mcm dah lama kenal jer.

memule nak hangatkan keadaan yg hambar die tanya macam2 dlu la, nama sapa umur brapa duduk mana belajar apa et ce te ra. ak teka umur die lebey kurng 29 cmtu tp die ckp umur die dah 35. okey die awet muda la. perut pun tak buncet lagi. huahua pahtu die cakap die tak kawen lagi aa.. die mau cari amoy nnt baby keluar pun putih jugak..adoi2.. die cerita pasal girlfren die dolu2.. nak kawen tapi nape tak menjadi. ak layan je laa alang2 pun takde dgr bunyi pape selain bunyi filling machine.. ntah cemacam lagi laaa de citer2 ak pun tak register sme masuk dalam otak neh tapi ade la satu yg menarik perhatian ak bile die tny ak da ade lom boyfren and ciri2 yg macammane ak cri dalam sorng suami? OHH tergamam juga la aku disitu nak mencari jawapannya..

lalu otak ini pun ligat berfikir.. sebenarnya apakah ciri2 suami idaman aku ??

to be honest, selama ni mmg tak terfikir pun.. asal sesuai sudah la.. faham and boleh tahan perangai aku yg seribu ni.. terima seadanya :))

hurm hurm hurm. tu pon susa nak cari okey haha. okeyla maybe sebab ade juga ciri2 yg mahu dilihat antara nye seperti bertanggungjawab, boleh jadi imam sembahyang, rajin bace Quran mendayu2 tak mendayu pon takpela, hehe. kalau yg share the same interests pun best jugaklaaa.. leh ar sronok sesame. tak kesah pun sebernanye yang penting da bersedia untuk bagi komitmen..I WILL GROW OLD WITH THIS MAN KOT.. OHH jejaka hati dimanakah dikau~?

haha. okeyla ni dia misi husband hunting aka boyfriend forever.. i believe you are out there somewhere.. come out come out wherever you are HAHA da2 ckupla ni. tak terlintas di fikiran pun nak list down ciri2 ni.. segalanya adelah spontan maafkan bahasa dan ejaan yang sangat teruk.

okey bye.. jap lagi nak pi basuh kereta. semoga esok hari kerja boleh dengar cerita best2 lagi :))

6 comments:

Anis izyan Abd Rahman said...

maarrr~
i tot mar skali dgn shah..aiyak..tak same eiyh..
ngeheh

insyaAllah suami pilihan milik mar..
wuhuuuu
hhihii

Mardhiyah said...

hahah tak sama ngn shah laa, anis..kte kat company CNI heeee :)

insyaAllah juga.. anis, cr2 kan kte satu ahaksss :)))

Nurul Nadiah Noh said...

Naoh likes this! hehehe

Mardhiyah said...

hahaa.. thanksss for the support naoh :) i likee u too! :D

'atikahzahir said...

Hebat,,,=)

Mardhiyah said...

huhu hebat ape nye kak tikah?